De Belleman 🛎️

Gepubliceerd op 6 juli 2023 om 20:00

"Er is een tijd van komen. En er is een tijd van gaan." Zo sprak onze Belleman telkens hij de klanten van onze weggeefwinkel tegen sluitingstijd zachtjes naar de uitgang begeleidde.

Op 15 augustus 1951 opende Leopold Heyvaert (Pol, voor de vrienden) zijn winkel des levens. Eentje waarin hij niet verkocht, maar weggaf. Een weggeefwinkel avant la lettre. Niet verwonderlijk dus dat hij zich meer dan thuis voelde bij Het Gouden Hart, een naam die hem op het lijf geschreven was.

In zijn eigen winkel en ook in de onze was hij de meest gulle gever: een hartelijke lach, een schalkse knipoog, een guitige kwinkslag, een helpende hand, een luisterend oor, een warm welkom, een bemoedigend woord,... voor iedereen, gratis!

Het draaide nooit om spullen, maar om het plezier van het geven, om vriendschap, om het genot van het leven. Dat leven mocht je niet al te ernstig nemen, volgens Pol. Drukte en stress hadden op hem geen vat. Zorgen waren voor morgen. Geld en spullen hadden geen waarde. "In het graf zijn we toch allemaal gelijk," was zijn motto.

Het zijn troostende woorden op een dag als deze, de dag waarop we afscheid namen.

Op 30 juni 2023 klingelde de bel voor het laatst. Tijd om de deur van het leven te sluiten. Hij laat ons achter met warme herinneringen.

 "Er is een tijd van komen. En er is een tijd van gaan."

Het ga je goed, lieve Belleman.

Voor altijd in ons hart.❤️


Reactie plaatsen

Reacties

Timmers Timmers
een jaar geleden

Innige deelneming en veel sterkte
Hij zal nooit vergeten worden maar wel steeds gemist