Over leven

Gepubliceerd op 26 september 2024 om 02:36

Vaak krijgt onze weggeefwinkel het "verwijt" dat de spullen die we binnenkrijgen niet zouden gaan naar de “echte” armen. Dat er profiteurs hun slag komen slaan, grabbelaars, mensen die gratis spullen op de rommelmarkt gaan verkopen.

Ongetwijfeld gebeurt dat laatste wel eens.

Et alors? En dan? So what? 🀷‍♂️

Bij Het Gouden Hart is iederéén welkom. Dat was vanaf dag 1 het concept, omdat het in eerste instantie om hergebruik draaide. Het sociale aspect is er later bijgekomen. Het feit dat iedereen welkom is, werkt drempelverlagend voor mensen in armoede. Zowel rijk als arm kan zonder stigma of schaamte binnenstappen. Zo bereiken we zelfs veel meer mensen. Ook degenen die bij andere organisaties net niet voor een pasje in aanmerking komen en dus jammerlijk uit de boot vallen.😒

Als iemand spullen uit de weggeefwinkel verkoopt op een rommelmarkt, zien wij dat niet als een probleem. Wie de moeite neemt om spullen in de auto te laden, uit te laden, urenlang op een markt te staan, daarna weer in te laden en thuis weer uit te laden, voor een 50-tal Euro, is geen “profiteur”. Die heeft daarvoor gewerkt.

Die kan daarmee geen zwembad aanleggen of op ski-vakantie gaan.

Wie zijn wij, wie ben jij om te oordelen? πŸ€”

Stel je in de plaats van iemand met financiële problemen. Je rekeningen voor huur, verzekeringen, elektriciteit enz. zijn te hoog. Je bent dankbaar dat je jouw kinderen dankzij de weggeefwinkel al kan voorzien in voedsel, kledij, speelgoed.

Maar daarmee kan je geen facturen betalen, geen schoolreizen , geen extra’s voor je kinderen. Sparen lukt al helemaal niet. Je plaatselijke Aldi, je bakker, je huurbaas,… die kan je niet betalen met spullen. Zij willen geld…

Het is niet aan ons, het is niet aan jou om andermans rekening te maken, toch?πŸ™πŸ»πŸ˜Š


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.